Muftija Dudić upirličio prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore

Dana 30.12.2019. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić upriličio je prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore koji zimski odmor provode u svom zavičaju.
Nakon što je ukratko predstavio rezultate Islamske zajednice u najuspješnijoj godini koja je na izmaku, u smislu rekordnih rezultata akcije zekata i sadekatu-l-fitra, organizacije hadža, kurbanske akcije, zajedničkih iftara, izgradnje džamija, povraćaja vakufske imovine, humanitarnih aktivnosti i ostalog, zahvalio se gostima na nesebičnoj podršci koju sa svojom braćom iz dijaspore pružaju projektima Mešihata.
Musafiri su imali priliku postavljati pitanja i davati sugestije, tako da je akcenat stavljen na tri glavna prijedloga: intenzivirati saradnju i ojačati veze Mešihata i sandžačkih džemata u dijaspori, imenovati od strane Mešihata osobu zaduženu za koordinaciju između Islamske zajednice i Zajednice sandžačke dijaspore i što prije održati sastanak predstavnika svih sandžačkih džemata u dijaspori.