Još jedna zasluga akademika Zukorlića – Predstavnici Medžlisa IZ-e Priboj na sastanku sa Premijerkom Brnabić u vezi parcele za džamiju u Novom Priboju

Danas je tokom posjete predsjednice Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sa saradnicima Opštini Priboj, upriličen sastanak i predsjednikom sa glavnim imamom Medžlisa IZ-e Priboj Harisom Zekićem i Harun-ef. Eminagićem.

Sastanku su, pored predsjednice Vlade i predstavnika Medžlisa, prisustvovali i predsjednik Opštine g-din Lazar Rvović, narodni poslanik Krsto Janjušević, te bošnjački predstavnici Opštinskog vijeća.

Tema sastanka je bila privođenje namjeni lokacije za izgradnju džamije u Novom Priboju, a sastanak je upriličen nakon što je u Skupštini Srbije, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, narodni poslanik Muamer Zukorlić ponovno otvorio to dugogodišnje neriješeno pitanje, nakon čega je ona obećala da će to pitanje rješavati prilikom prve posjete Opštini Priboj.

Predsjednik Opštine je na početku izrazii zadovoljstvo što se napokon ovo pitanje rješava na najvišem nivou, te izrazio spremnost da kao predsjednik Opštine maksimalno izađu u susret, kako bi se parcela za izgradnju džamije što prije privela namjeni.

Glavni imam Eminagić je podsjetio da inicijativa za izgradnju džamije u Novom Priboju postoji još od 1992. godine, te da je sada na potezu Vlada, u čijoj se ingerenciji nalazi zemljište FAP-a koje je predviđeno za izgradnju džamije.

Predsjednica Vlade je iskazala punu spremnost da se tehnički pravno što prije uđe i okonča procedura vezana za zemljište kako bi se dugogodišnje pitanje napokon riješilo.

Predstavnici Medžlisa su se zahvalili premijerki Brnabić na dosadašnjoj ekspeditivnosti, kao i narodnom poslaniku Muameru Zukorliću koji je u Skupštini Srbije otvorio pitanje, čega je rezultat i današnji sastanak i dogovor.

(SANA)