Muftija Dudić održao hutbu u obnovljenoj Lejlek džamiji

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 21.02.2020. godine, održao je hutbu i predvodio džuma namaz u novopazarskoj Lejlek džamiji koja je nakon obnavljanja ovih dana dobila novo ruho.
Tim povodom, prije džume u džamiji je upriličena dodjela zahvalnica najzaslužnijima od velikog broja donatora koji su svojim imetkom učestvovali u unutrašnjoj obnovi ove Allahove kuće i džamijskog harema. Nakon obraćanja imama Fahir ef. Nicevića, zahvalnice je uručio h. Jonuz Džanković, koji je punih 25 godina predsjednik džematskog odbora najstarije novopazarske džamije. Priznanje za njegov hizmet koji četvrt stoljeća čini u ovom džematu i Islamskoj zajednici uopće uručio mu je muftija Dudić.
Tim povodom, predsjednik Mešihata je hutbu posvetio onima koji podižu i održavaju Allahove kuće, između ostalog, kazavši: „Sve što uložite na Božijem putu Njemu je znano jer Allahu ništa skriveno nije i svakoga će nagraditi prema zaslugama… Danas su najsretniji oni koji su imali svijest o ulaganju, a to su čiste duše koje su se odazvale ovom projektu… Ova džamija je srce grada i svi vole da u nju svrate i obave namaz…“
Džuma namazu, pored brojne delegacije Mešihata, prisustvovala je i delegacija iz Bosne i Hercegovine koju su činili potpredsjednik manjeg BH entiteta g-din Ramiz Salkić i bivši savjetnik Alije Izetbegovića g-din Ademir Jerković.