Hajrat u Rožajama podijelio pomoć džemata iz New Yorka

U okviru velike humanitarne akcije koju sprovodi Centar za humanitarni rad Hajrat od donacija koje je sakupila i uplatila Islamska zajednica i Kulturni centar „Plav-Gusinje“ iz New Yorka, aktivisti Hajrata su 17.04.2020. godine realizirali donaciju u Rožajama.
Akcija je započeta tako što su se aktivisti Hajrata sastali sa predsjednikom Općine Rožaje g. Rahmanom Husovićem sa kojim su razgovarali o aktualnoj socijalnoj situaciji u gradu te su tom prilikom uplatili donaciju koju je odredio Odbor IKC Plav-Gusinje u vrijednosti od 2000 dolara.
Nakon toga je pripremljeno i podijeljeno 100 humanitarnih paketa sa svim potrebnim namirnicama najugroženijim porodicama.
Valja napomenuti da je Crveni Krst obogatio donaciju Hajrata svojim doprinosom tako što je uz ovaj vrlo bogati paket dodao i po džak brašna (25 kg) za svaku porodicu.
Aktivisti, kao i korisnici CHR Hajrat zahvaljuju donatorima na ovoj značajnoj podršci našem narodu u kriznom momentu koji je izazvala pojava pandemije COVID-19 u nadi da ćemo iz svega ovoga izaći jači i bolji.