Ljekarska ekipa iz Tuzle završava misiju u Novom Pazaru

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 23.07.2020. godine, primio je ljekarski tim Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla na čelu sa prof. dr. Zijahom Rifatbegovićem, koji je dvije sedmice boravio u Novom Pazaru na ispomoć Opštoj bolnici u borbi sa pandemijom korona virusa.
Tom prilikom, muftija Dudić zahvalio se gostima iz Tuzle u ime Islamske zajednice i stanovnika Novog Pazara što su se, prvenstveno na poziv Mešihata, odazvali u danima najžešćeg talasa epidemije i bili na prvoj liniji borbe za živote i zdravlje oboljelih, naglasivši da je Islamska zajednica, nažalost, bila prinuđena zbog pasivnosti rukovodstva Grada Novog Pazara i sandžačkih općina, baviti se i ovim problemima sandžačkog naroda, stavivši sve svoje kapacitete na raspolaganje, na čemu je posebno zahvalio Reisu-l-ulemi u Sarajevu i dijaspori u Evropi, Sjevernoj Americi i Australiji na nesebičnoj pomoći.
Šef tuzlanske medicinske ekipe prof. dr. Rifatbegović zahvalio se svima koji su pomogli dolazak njegovog tima, a naročito Islamskoj zajednici i muftiji Dudiću, kazavši da se kući vraćaju sa novim velikim iskustvom. Njegovi kolege su dodali da smo jedan narod i da im je bilo zadovoljstvo pomagati u teškim danima, te da nikada nisu doživjeli gostoprimstvo i zahvalnost koja im je iskazana u Novom Pazaru.