Predsjednik Mešihata posjetio Reisu-l-ulemu

U srijedu, 05.08.2020. godine, delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, posjetila je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazovića.
Posjeta je upriličena nakon niza aktivnosti koje su poduzete od strane Reisu-l-uleme sa ciljem pomoći Islamskoj zajednici i muslimanima Sandžaka i Srbije tokom teškog stanja izazvanog eskalacijom zaraze korona virusom.
Muftija Dudić je zahvalio Reisu-l-ulemi, Islamskoj zajednici i muslimanima Bosne, koji su u najtežim trenucima stali uz narod Sandžaka, potvrdivši bratsku vezu i činjenicu da su jedan narod i jedno srce.
Također, izraženo je posebno priznanje Islamske zajednice ljekarskim ekipama iz Sarajeva i Tuzle koje su boravile u Novom Pazaru i dale svoj doprinos zdravstvenom sistemu u liječenju oboljelih.
Tokom posjete predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić uručio je priznanje reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću na materijalnoj pomoći i moralnoj podršci koja je pružena narodu Sandžaka u trenucima kada je to bilo najpotrebnije.
U delegaciji Mešihata bili su dr. Rešad ef. Plojović i Nedžad ef. Hasanović.