Položen kamen temeljac za izgradnju džamije u Sjenici

U petak 25.09.2020. godine u organizaciji Medžlisa IZ-e Sjenica, uz prisustvo džematlija i delegacije Mešihata Islamske zajednice, predvođene muftijom sandžačkim hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem, u Sjenici je položen kamen temeljac i proučena dova za novu džamiju.

U suzama, vakif zemljišta prof. Šaban Maslak zahvalio se svima koji su došli, istakavši da je ovo bio san njegovih roditelja koji je uz nesebičnu podršku sproveo u djelo.
Berin ef. Ljajić, glavni imam Medžlisa IZ-e Sjenica, kazao je da su vakufi najbolje investicije, a vakifi najpametniji investitori.

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević rekao je da se osjeća sretnim što kod Bošnjaka Sandžaka jača svijest da dio imetka koji im je Allah podario treba izdvojiti za potrebe na Njegovom putu.

“Ne smijemo se zaustaviti sve dok naše džamije i naši mesdžidi ne budu ličili na džamiju Poslanika a.s. u vidu funkcionalnosti, aktivnosti i prodora u društvo i zajednicu, popravljajući stanje našeg naroda i društva općenito. U tom smislu, svjedočimo velikim berekitima, dobrima i pobjedama na ovom mjestu u ovoj lijepoj čaršiji, među našim Sjeničacima, Peštercima i Kladničanima, ovdje na našem Sandžaku i hvala Allahu što nam je dao mogućnost da budemo svjedoci i sudionici ovih velikih iskoraka. Zaista je čast biti dio ovog tima. Mi smo zajednički tim, mi smo jedno, mi smo jedan ummet, mi smo jedna zajednica, mi smo jedna cjelina i sa ovakvim uspjesima i kvalitetima treba naše safove da zbijemo i jedinstvo naše vraćamo, a to se radi na ovakav način.”

Kamen temeljac položili su čelnici Islamske zajednice i prisutni mještani.

Za hairli početak, dovu je proučio Sead ef. Islamović.