Predsjednik Mešihata posjetio džamije u kojima se izvode radovi

U četvrtak, 05.11.2020. godine, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, u pratnji rukovodioca Vjersko-prosvjetne službe Mešihata dr. Rešad ef. Plojovića i glavnog imama Medžisa IZ-e Novi Pazar dr. Enver ef. Omerovića, obišao je džamije na prostoru Novopazarskog medžlisa koje su u izgradnji ili se izvode građevinski radovi renoviranja i adaptacije.
Tim povodom, delegacija Mešihata obišla je radove na Arap džamiji, koji su u završnoj fazi, potom Hajrudin džamiju na Paricama, džamiju u naselju Potok i Pašinu džamiju u Svojboru, u kojima se izvode unutrašnji radovi, kao što su zamjena podova i ugradnja podnog grijanja, te druge neophodne intervencije.
Potom je uslijedio obilazak radova na Islamskom centru Gazilar i džamije u naselju Ćeremidžinica, te džamije na Murskom brdu i selu Roginje.
Muftija Dudić je izrazio radost na ostvarenim rezultatima u teškim vremenima, kojima se ponosi Islamska zajednica i potvrda su snage džemata i zajednice. Uputio je posebnu zahvalu imamima, džematskim odborima i svim džematlijama koji su doprinijeli da se spomenuti rezultati ostvare.