Predsjednik Mešihata posjetio Opštinu Sjenica

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić i predsjednik Sabora dr. Enver ef. Gicić, 23.12.2020. godine, bili su u zvaničnoj posjeti Sjenici, gdje se delegaciji priključio predsjedavajući Povjereništva Medžlisa IZ-e Sjenica Ramiz ef. Hamidović.
Tom prilikom, primio ih je predsjednik Opštine Munib Mujagić i predsjednik Skupštine Opštine dr. Rejhan R. Kurtović.
Razgovarali su o unapređenju saradnje između Islamske zajednice i Opštine Sjenica.
Muftija Dudić je rekao da je sretan što je Sjenica dobila vlast po mjeri njenih stanovnika, onakvu kakvu žitelji ove opštine i zaslužuju.
Pozvao je privrednike iz dijaspore da budu podrška razvoju Opštini Sjenica i njenom rukovodstvu.
Predsjednik Opštine Mujagić je kazao da mu je posebno zadovoljstvo što je ugostio muftiju Dudića sa njegovim saradnicima, naglasivši da žele biti na usluzi svim vjerskim zajednicama u domenu u kome to može lokalna samouprava i da će to biti doprinos Opštine Sjenica u izgradnji boljih međuljudskih i međuvjerskih odnosa.
Predsjednik Skupštine Opštine dr. Kurtović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog ove posjete riječima: „Mi smo počastvovani ovom posjetom i dolaskom vrhovnog poglavara svih muslimana u Srbiji. Želimo da unaprijedimo i podignemo na najviši mogući nivo saradnje između Islamske zajednice i Opštine Sjenica. Kao lokalna vlast imamo obavezu da se aktivno uključimo u rješavanje svih problema Islamske zajednice u čemu očekujemo i njihovo aktivno učešće.“