Muftija Dudić gostovao na tutinskoj Sandžačkoj TV mreži

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 15.01.2021. godine, gostovao je na tutinskoj televiziji Sandžačka mreža.
U polučasovnoj emisiji dotakao se mnogih aktuelnih tema izrazivši svoje zadovoljstvo što se u prvom gostovanju nakon obnavljanja rada ove televizije pojavljuje ahmedija.
S obzirom da muftija Dudić potiče iz tutinske opštine, na pitanje novinara kako vidi ovaj grad u budućnosti, kazao je da je prije 30 godina započeo svoju karijeru baš u Tutinu, podsjetivši da je u njemu za to vrijeme otvorena Škola Kur'ana, Predškolska ustanova Reuda, obnovljena Centralna džamija, počela sa radom Ženska medresa, da se gradi Škola Kur'ana kod Stadiona i da je u pripremi izgradnja Islamskog centra na Kleču, pohavlivši tutinsku čestitu ulemu i vrijedne džematlije, ujedno izrazivši svoju radost da će nakon agresije na Islamsku zajednicu po prvi puta ova televizija emitovati samo istinu.
Govoreći od aktivnostima Mešihata u 2020. godini, muftija Dudić je naglasio da, iako je protekla godina bila obilježena pandemijom, Islamska zajednica je u njoj postigla rekordne rezultate na svim poljima, a naročito u domenu humanitarnih aktivnosti posredstvom CHR Hajrat, kada je preko 13.000 porodica dobilo humanitarne pakete i potrebne lijekove preko lokalnih apoteka, naglasivši da će sve donacije koje se realiziraju preko Islamske zajednice stići će do krajnjeg korisnika, a za one preko raznih organizacija ne može garantovati.
Na pitanje o podršci aktivnostima Mešihata od strane sandžačke dijaspore, muftija Dudić je ponovio da je ona u godini pandemije više učinila za ovaj narod nego Ministarstvo zdravlja i lokalne samouprave za 30 godina, još jednom izrazivši svoju zahvalnost, ovoga puta, Tutincima u dijaspori na svijesti i podršci aktivnostima Islamske zajednice, podsjetivši da se u ovakve projekte može ulagati samo halal zarađen novac i da samo veliki ljudi mogu pomagati velike projekte.
Na kraju, predsjednik Mešihata je poručio onima koji su oteli nekoliko džamija od vjernika da ih vrate te da su i dalje vrata Islamske zajednice otvorena za one koji nisu „uprljali svoje ruke“, podsjetivši da naši preci iz Tutina i okoline nikada nisu ukaljali svoj obraz i da se na njih trebamo ugledati.
„Preko ove televizijske kuće možete slušati samo istinu i biti pravilno informisani“ – završio je svoje gostovanje muftija dr. Mevlud ef. Dudić.