Položen kamen temeljac za novu zgradu Muške medrese

U subotu 27.02.2021. godine upriličena je svečanost u povodu polaganja kamena temeljca za novu zgradu Muške medrese „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru koja će se graditi u blizini postojeće.

Uz poštovanje epidemioloških mjera, skupu su se obratili predsjednik Uprave Medrese muftija hfz. Abdurrahman ef. Kujević, pomoćnik direktora Uprave za saradnju s vjerskim zajednicama pri Ministarstvu pravde dr. Ferid Bulić, potpredsjednik Narodne skupštine akademik Muamer Zukorlić i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

U svom obraćanju muftija Dudić je, između ostalog, rekao da Medresa nakon 30 godina od obnove svog rada i 20 godina od izgradnje prvog objekta, 15. dana mubarek mjeseca Redžeba, otpočinje sa izgradnjom još jedne reprezentativne zgrade. Istakao je da je Medresa majka svih škola u Novom Pazaru koja podiže generacije na pravom putu, te da je iznjedrila najveću sandžačku elitu od kojih su troje narodnih poslanika njeni svršenici, zahvalivši se vjernicima koji sve ove godine podržavaju projekte Mešihata, kao i akademiku Zukorliću koji se sa svoje pozicije najviše bori za Islamsku zajednicu i promociju njenih ustanova.

Program svečanosti obogaćen je izvedbama hora Muške medrese, a moderator programa bio je dr. Mustafa ef. Fetić, koji je na kraju pozvao prisutne da prisustvuju polaganju kamena temeljca za još jedan vakuf u službi znanja i vjerskog odgoja.