Predsjednik Mešihata primio direktora Kancelarije SZO u Srbiji

Dana 30.03.2021. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je dr Marijana Ivanušu, direktora Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Srbiji.
Tom prilikom, muftija Dudić je gosta upoznao sa dosadašnjim aktivnostima Mešihata i Kriznog štaba Islamske zajednice u toku pandemije korona virusa sa posebnim akcentom na pomoć pruženu zdravstvenom sistemu u vidu medicinskih aparata, zaštitne opreme, lijekova, ambulantnih vozila i dr.
Dr. Ivanuša se u ime Svjetske zdravstvene organizacije zahvalio Islamskoj zajednici na odgovornom ponašanju i poduzetim aktivnostima, naglasivši važnost dalje saradnje na putu očuvanja zdravlja i ljudskih života.
Također je naglašeno da je Islamska zajednica otvorena za djelovanje sa drugim vjerskim zajednicama i državnim organima na polju vraćanja povjerenja u zdravstveni sistem.
Sastanku je prisustvovao i dr. Rešad ef. Plojović, šef Kriznog štaba Islamske zajednice, koji je detaljno govorio o ulozi i aktivnostima Kriznog štaba.