Predsjednik Mešihata primio delegaciju Rahme iz Kuvajta

Dana 26.07.2021. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je delegaciju humanitarne organizacije Rahme Alemije iz Kuvajta koju su činili Halid El-Mula – direktor Rahme Alemije i Isa Ahmed Ez-Zevadi – direktor odjela za Balkan.
Tom prilikom, muftija Dudić se zahvalio rukovodstvu Rahme i narodu Kuvajta na podršci projektima Islamske zajednice i kontinuiranoj saradnji koju Mešihat godinama ima sa ovom humanitarnom organizacijom, a koja je dogovorena da se nastavi i u budućnosti.
Na sastanku se razgovaralo o nekoliko infrastrukturnih projekata koji bi se uz pomoć Rahme mogli realizirati na području Islamske zajednice.
Gosti su tokom dvodnevnog boravka u Sandžaku obišli džamiju na Ćeremidžinici, Islamski centar Gazilar, džamiju u Ribariću, a u planu je i obilazak Medrese u Tutinu čiju izgradnju je ova organizacija dobrim dijelom pomogla.
Oni su izrazili zadovoljstvo realiziranim projektima Islamske zajednice te spremnost da u skladu sa mogućnostima podrže započete i planirane projekte Mešihata.
Sastanku su prisustvovali muftija preševski Ragmi ef. Destani, muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović i direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović.