Održana naučna konferencija na temu „Zajednica između slobode i jedinstva“

Povodom 14 godina od agresije na Islamsku zajednicu, u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, 04.10.2021. godine, u prepunoj Velikoj sali Mešihata upriličena je naučna konferencija na temu „Zajednica između slobode i jedinstva“.

Konferenciju je otvorio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić uvodnim obraćanjem, a u prvoj sesiji izlagali su: akademik Muamer Zukorlić na temu „Zajednica slobode, dostojanstva i autonomnosti“, dr. Misala Pramenković na temu „Efekti i posljedice odbrane Islamske zajednice“, te msc. Harun ef. Eminagić na temu „Značaj jedinstvene Islamske zajednice sa centrom u Sarajevu“.

Nakon kraće pauze, u drugoj sesiji ovog naučnog skupa govorili su: dr. Rešad ef. Plojović na temu „Uloga policijskih i drugih državnih organa u agresiji na Islamsku zajednicu“, dr. Admir Muratović na temu „Politička pozadina agresije na Islamsku zajednicu“, dr. Hajrudin Balić na temu „Uloga medija u agresiji na Islamsku zajednicu“ i dr. Mustafa Fetić na temu „Odlučnost džemata u odbrani Islamske zajednice“.