Manifestacije u povodu rebiu-l-evvela

U organizaciji Vjersko-prosvjetne službe Mešihata i medžlisa Islamske zajednice na prostoru Sandžaka održano je niz manifestacija u povodu mjeseca rođenja Allahovog Poslanika a.s.
U Prijepolju je 17. oktobra u Šarampovskoj džamiji priređen bogat mevludski program u izvedbi imama sa prostora Prijepolja, Priboja i Brodareva, kojem je prisustvovao značajan broj džematlija, te delegacija Mešihata predvođena rukovodiocem Vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojovićem.
Dan nakon toga, to jest u ponedjeljak 18. oktobra, održane su manifestacije u Novom Pazaru i Tutinu, a mevludski program, uz učenje Kur'ana, salavata, ilahija i kasida izveli su imami pomenutih medžlisa, dok su gosti predavači bili muftija dr. Mevlud ef. Dudić u Novom Pazaru i rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe u Tutinu.
U utorak, 19. oktobra domaćin rebiu-l-evelske svečanosti bio je Medžlis IZ-e Sjenica, koji je u džematu Ugao priredio prigodan mevludski program uz prisustvo delegacije Mešihata, dr. Rešad ef. Plojovića i Hajra ef. Tutića, rukovodstva Medžlisa i imama, nakon čega je uslijedilo druženje sa imamima i džematlijama ovog džemata u porodičnom domu uglednog domaćina i džematlije hadži Arifa Mujezinovića.
U srijedu, 20. oktobra održana je mevludska svečanost u Medžlisu IZ-e Nova Varoš, koju su svojim učešćem u programu podržali imami okolnih medžlisa: Priboja, Sjenice i Tutina, a prisutnima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Vjersko-prosvjetna služba