Reisu-l-ulema: Muamer-ef. Zukorlić nije bio prosječan, mnogo je uradio za naš narod

Muamer-ef. Zukorlić je bio svestran čovjek, nije bio prosječan. Njegov život je obilježen stalnim nastojanjem da uspostavi institucije koje će nadomjestiti višestoljetnu prazninu, pogotovo kod Bošnjaka Sandžaka – izjavio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović povodom iznenadne smrti ef. Zukorlića.

Bivši sandžački muftija i kandidat za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muamer-ef. Zukorlić preselio je danas na ahiret u 52. godini života.

– Učinio je mnogo za naš narod u Sandžaku. Ostaće u našem sjećanju kao čovjek koji je bio predan svojoj borbi, Islamskoj zajednici i narodu iz kojeg je potekao. Više fizički nije među nama, ali njegov životni put je ono na što se uvijek možemo pozvati – kazao je reisu-l-ulema za Preporod.info.

Ovom prilikom uputio je i dovu Uzvišenom Allahu dž.š.:

– Neka mu se Allah smiluje i podari mu dženet, a njegovoj porodici i prijateljima sabri  džemil – kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

U svom vrlo dinamičnom i bogatom naučnom, društvenom i političkom životu, ef. Zukorlić je postigao izuzetno značajne rezultate na afirmaciji Bošnjaka i očuvanju islama i Islamske zajednice na području Srbije.

  • (Preporod.info)