U organizaciji MOK-a u Sjenici održana tribina

U organizaciji Muslimanskog omladinskog kluba u Sjenici, 05.01.2022. godine, u sjeničkom Domu kulture upriličena je svečanost pod nazivom “Dijasporo, niste stranci”.

Tom prilikom, prisutnima su se obratili: koordinator MOK-a za Sjenicu Esad ef. Mahmutović, predsjednik MOK-a Islamske zajednice Ammar ef. Nuhambašić, predstavnik Humanitarne organizacije „Bošnjaci Frankfurta i dijaspore“ Sabro Hasanović i imam Hadži Mehove džamije Sead ef. Islamović.

Na kraju skupa govorio je predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji je između ostalog kazao: “Jedna jedinstvena Islamska zajednica je emanet i obaveza svih nas – imama i džematlija. Ona je garant nastavka borbe za bolju budućnost i očuvanje našeg naroda, garant mira i stabilnosti. Ko nije svjestan toga, radi suprotno i neprijatelj je vjere i svog naroda, ma kako se on zvao: hodža, hadžija, šejh, džematlija ili političar.”

Predsjednik Mešihata je još jednom podvukao značaj dijaspore koja je uvijek bila podrška svim projektima Islamske zajednice.

Dovu je proučio sjenički glavni imam Berin ef. Ljajić.