U Skender Kelebi džamiji održana svečanost u povodu Lejletu-l-Mi’radža

U organizaciji Medžlisa IZ-e Novi Pazar, 27.02.2022. godine, u Skender Kelebi džamiji održana je svečanost povodom Lejletu-l-Mi'radža, kojoj je prisustvovala delegacija Islamske zajednice na čelu sa predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Odlomak iz Kur’ana proučio je kurra hafiz Sabahudin ef. Jerebičanin, a riječi dobrodošlice prisutnima uputio je imam pomenute džamije Asmir ef. Crnovršanin.

Hor novopazarskih imama izvjedbama ilahija i riječima Mevluda počastio je prisutne.

Glavni imam Novopazarskog medžlisa dr. Enver ef. Omerović poručio je da ova mubarek noć sa sobom nosi univerzalne poruke. Snaga i jedinstvo na Božijem putu garant su za opstanak islama na ovim prostorima.

Nakon tekbira i salavata vjernicima se obratio predsjednik Mešihata, koji je između ostalog rekao: “Ovdje smo večeras iz dva razloga. Prvi je mubarek noć, a drugi je da proučimo dovu svim našim vakifima. Ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu. Naši vakifi, naši preci zaslužni su umnogome za sve ovo danas što imamo. Time šaljemo poruku da ih nikada nećemo zaboraviti… Očekivati pomoć od Allaha, a ne dati sve od sebe – to je velika zabluda. Tek kada odradimo sve što je do nas, možemo se osloniti na Allaha. A doista nas Allah neće nikada ostaviti na cjedilu. Nikada ne smijemo sumnjati u to da li će nam Allah pomoći. Allah, doista, nikada ne iznevjeri Svoje obećanje. Odradimo što je do nas i ne bojmo se… Dobro povedi računa, brate i sestro, kakav ćeš pred Gospodara stati. Da li ćeš izabrati prljavo ili čisto.”

Dovu na kraju svečanosti proučio je muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović.