Muftija Dudić obišao Fakultet za islamske nauke u Parizu

Drugog dana posjete Parizu, 21.05.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić u društvu direktora Vakufske direkcije Rijaseta IZ-e u BiH hfz. Senaida Zajimovića, direktora Media centra Salahudina Fetića, imama i predsjednika džemata u Parizu Abduselama Fetića i Šefadila Ličine, posjetio je Fakultet za islamske nauke (Faculte des sciences islamiques de Paris).

Tom prilikom, delegaciju je dočekao direktor FSIP-a Nurudin Belhut (Noureddine Belhout) koji je gostima izrazio dobrodošlicu, te ih upoznao sa radom ove ustanove.
Muftija Dudić je obišao prostorije Fakulteta, te imao prilike susresti se, razgovarati i obratiti se studentima.
Predsjednik Mešihata je savjetovao studente, buduće misionare i promotore islama, da Francusku dožive svojom državom, da između puta asimilacije i izolacije, izaberu put integracije u francusko društvo, te da se za svoja prava bore kroz institucije države.
Inače, muftija Dudić sa delegacijom boravi u posjeti Bošnjacima Pariza u povodu održavanja manifestacije i obilježavanja 25 godina postojanja bošnjačkog džemata u Parizu, a koja će se upriličiti večeras u 19 časova.