Otvorena obnovljena džamija u Čitluku

Dana 30.07.2022. godine, u džematu Čitluk, Medžlis IZ-e Priboj, svečano je otvorena obnovljena džamija. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegaciom koju su činili zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad ef. Plojović i muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, kao i glavni imami svih sandžačkih gradova, te imami susjednog Medžlisa Prijepolje. Skupu je, također, prisustvovao i dr. Enes ef. Svraka iz Rijaseta IZ-e u BiH, hfz. Kemal ef. Mahmutović iz Sjenice, kao i predstavnik džemata Wattwill – Švicarska.

Program je počeo učenjem Kur'ana u mekamu Muhamed ef. Hurema, a na skupu su se obratili predsjednik džematskog odbora Čitluk prof. Abid Ćelović, imam džemata Omer ef. Hodžić i pribojski glavni imam msc. Harun ef. Eminagić. Završnu riječ nadahnutim govorom dao je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. 

Prigodan program izvođenjem ilahija i kasida priredili su Samir ef. Gibanica i Hasan Junuz.

Nakon dove koju je proučio muftija Kujović, čin svečanog otvorenja džamije uz predaju ključeva pripala je muftiji Dudiću, koji je tu ulogu podijelio sa predsjednikom džematskog odbora, imamom  džemata Čitluk, kao i članovima džematskog odbora. 

Skup je završen podne namazom i ručkom koji je pripremljen za musafire i sve prisutne džematlije. Poseban peškeš čina svečanog otvorenja džamije u Čitluku jeste što se poklopio sa početkom Nove 1444. hidžretske godine.