Održana Velika večer Kur’ana i ilahija u IC Gazilar


Pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Srbiji i medžlisa IZ-e Novi Pazar, IC Gazilar organizovao je “Veliko veče Kur’ana i ilahija”.

Učešće u programu uzeli su poznati karija i izvođač ilahija i kasida iz Sirije Mu’tesim Billah el-Aseli, hfz. Aziz Alili iz Hrvatske, Ibrahim Bilčević i Muhamed Mujkić iz Bosne i Hercegovine, Abdullah Šaćiri iz Makedonije, te kurra hfz. Sabahudin ef. Jerebičanin, hfz. Haris ef. Hadžić i Ensar Latifović kao predstavnici Sandžaka iz Novog Pazara.

Veliki broj vjernika okupio se da svoje duše napoji sa čistog vrela Allahove riječi uz milozvučne glasove interpretatora.

Delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem prisustvovala je svečanosti. U obraćanju prisutnim vjernicima muftija dr. Dudić poručio da je ovakva večer najljepši poklon Novom Pazaru.

“Noćas su vjernička srca zatreperela slušajući kur’anske ajete i ilahije našoh hafiza i izvođača. Ovo je najljepši poklon Novom Pazaru, Islamskoj zajednici i ovom džematu u mjesecu Muharremu 1444. hidžretske godine. Tamo gdje se Kur’an uči meleci se spuštaju da slušaju učače spuštajući Allahov blagoslov i berićet na vjernike”, između ostalog je kazao predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Na prijedlog džematskog odbora muftija Dudić je dodijelio poklon umru džematliji IC Gazilar Redžepu Zogiću.

 

Foto galerija:

 

Posted by Islamska zajednica u Srbiji – Mešihat on Subota, 27. avgust 2022.