Predsjednik Mešihata primio književnika Enesa Halilovića

Dana 20.01.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je poznatog sandžačkog književnika i novinara Enesa Halilovića povodom njegovog nedavnog prijema u članstvo Slovenske akademije književnosti i umjetnosti sa sjedištem u bugarskom gradu Varni.
Tom prilikom, muftija Dudić je uputio iskrene čestitke Haliloviću na ovom prestižnom priznaju za njegovo dugogodišnje pregalaštvo na polju književnosti, pjesništva i novinarstva, zašta je dobio niz nagrada i priznanja. Tim povodom, predsjednik Mešihata je istakao da su djela koja ostaju iza njega svojevrstan vakuf, tj. sadekatu-l-džarije – trajna sadaka generacijama koje dolaze.
Laureat Halilović zahvalio se muftiji Dudiću na prijemu i lijepim čestitkama, naglasivši da je bio i ostao prijatelj Islamske zajednice od prvih dana osnivanja Mešihata, istakavši dugogodišnju saradnju sa rah. muftijom Zukorlićem, te da ova institucija uvijek može računati na njega kao promotora njenih dostignuća i branitelja njenih interesa.