Predsjednik Mešihata uručio zahvalnice braći Kučević

U ponedeljak 30.01.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud-ef. Dudić uručio je zahvalnice Nazifu Kučeviću i Latifu Kučeviću iz Berlina za pomoć i podršku radu Mešihata.
Prema njegovim riječima, rijetki su muslimanski narodi koji se mogu pohvaliti svojim duhovnim, vjerskim, tradicionalnim i kulturnim bogatstvom kao što je to slučaj sa Bošnjacima.
Bošnjaci nikada više sebi ne smiju dozvoliti da njima zavlada svijest da su sebi dovoljni, da im je dovoljan samo džemat, da ne trebaju brinuti o drugima i biti solidarni sa slabijima. Sve ove aktivnosti jasan su dokaz da je Islamska zajednica bila i bit će institucija vakifa i dobrotvora, ali da ona, bez obzira na okolnosti, ni danas ne zaostaje za tom praksom, već naprotiv, blista u sve jačem svjetlu zahvaljujući ovakvim pojedincima, ponosno je poručio predsjednik Mešihata muftija Dudić.
Braća Kučevići su izrazili radost da pripadaju Islamskoj zajednici te da su Allahu zahvalni da mogu biti od onih koji pomažu svoju instituciju, poručivši: “Otišli smo u Evropu, ali svoju vjeru nismo zaboravili niti našu Islamsku zajednicu.”