Muftija novosadski Hasanović posjetio džemat Fedžr u Minhenu

U periodu od 9. do 12. februara 2023. godine, muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović, u svojstvu izaslanika predsjednika Mešihata, muftije dr. Mevlud ef. Dudića, boravio je u Minhenu kao gost džemata Fedžr.
Muftija Hasanović je održao hutbu u pomenutom džematu kada je govorio o strašnom zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju, te pozvao džematlije da se svojim novčanim prilozima odazovu akciji prikupljanja sredstava za pomoć ugroženim područjima.
Nakon jacije namaza muftija Hasanović je uzeo učešće u džematskom druženju i pripremama za donatorsko veče.
Glavna manifestacija, Večer Kur'ana i hajrata, održana je u subotu, na kojoj je muftija Hasanović, kao specijalni gost večeri, govorio o važnosti projekta kupovine dodatnih prostorija za džemat Fedžr. Komentarišući 71. ajet sure El-Isra, naglasio je da svaki musliman mora imati četiri imama: Poslanika alejhisselama, kao imama ovog ummeta; Kur'an, kao imama naše duše؛ sadaku, kao imama našeg tijela; te imama džemata, u ovom slučaju, vrijednog, agilnog i hrabrog Izet ef. Bibića. Ko ne bude slijedio i poštovao ove imame, Poslanika alejhisselama, Kur'an, sadaku i imama džemata, neminovno je da će mu imam biti šejtan, koji ljude plaši siromaštvom i navodi ih na škrtost.
Nakon nadahnutog govora gosta, zatim emotivnog obraćanja imama džemata Fedžr, Izet ef. Bibića, te prelijepog učenja Kur'ana od strane hafiza, dr. Benjamin ef. Idriza, hfz. Fuad ef. Seferagića i hfz. Yusufa Edghoucha, kao i izvođenja ilahija od strane džematskog hora, više od pet stotina prisutnih, iz Minhena i okolnih gradova i džemata odazvalo se pozivu, te je sakupljeno skoro 400.000€.
Muftija Hasanović je prenio selame glavnog muftije dr. Dudića, koji je također svojim prilogom podržao ovu hajirli akciju.

Džemat Fedžr, na čelu sa Izet ef. Bibićem, krupnim koracima ide u nove pobjede, nove projekte i proširivanje svojih prostornih kapaciteta, koji će, nakon ove akcije koja traje do kraja Ramazana, biti skoro 900 metara kvadratnih.

Iskrene dove za džemat Fedžr, kao i za sve naše džemate u dijaspori, te velika zahvalnost za nesebičnu podršku svakog hajirli projekta.