Dodijeljene nagrade pobjednicima takmičenja iz vjeronauke

U ponedeljak, 27.02.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, sa delegacijom, posjetio je Medžlis IZ-e Priboj i tom prilikom dodijelio nagradu i diplomu Emini Islamagić, učenici Gimnazije u Priboju, pobjednici iz Sandzaka na 1. međunarodnom takmičenju „Pod nebom vedre vjere: Islam i Evropa u iskustvu Bosne“, koje je organizirala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH.
Također, novčane nagrade i diplome dodijeljene su i osvajačima prvog mjesta na 8. međunarodnom takmičenju iz vjeronauke u Zagrebu, kojeg je organizirala Uprava za obrazovanje Rijaseta IZ-e u BIH: Hodžić Fatihu i Mujagić Dini iz Priboja.
U svom obraćanju predsjednik Mešihata je čestitao pobjednicima i njihovim mentorima msc. Harun ef. Eminagiću i Omer ef. Hodžiću, zahvalivsi im na trudu kojeg su uložili da na najljepši način predstave Mešihat IZ-e u Srbiji.
Rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović je istakao da Medžlis IZ-e Priboj sa svojim imamima i vjeroučiteljima, iako malobrojan, radi velike stvari i ostvaruje ozbiljne rezultate, što potvrđuje kvalitet rada i posvećenost njegovih službenika džematu i omladini.
Msc. Harun ef. Eminagić je zahvalio predsjedniku i delegaciji Mešihata na posjeti i čestitci, te izrazio uvjerenje da će Priboj sa svojom ulemom i u budućnosti ponosno predstavljati Islamsku zajednicu, na zadovljstvo svih Pribojaca, članova Islamske zajednice i njenog rukovodstva.