Delegacija Mešihata posjetila Medžlis Priboj

U četvrtak, 06.04.2023. godine, delegacija Mešihata Islamske zajednice, koju su činili zamjenik predsjednika muftija dr. Rešad ef. Plojović i hfz. dr. Almir Pramenković, upriličila je zvaničnu ramazansku posjetu Medžlisu IZ-e Priboj i tom prilikom prisustvovala omladinskom iftaru u džematu Čitluk.

U svom obraćanju pribojskoj omladini muftija dr. Plojović je govorio o značaju ibadeta u islamu i njihovom uticaju na živote ljudi, te istakao značaj omladine i njihov doprinos u kontinuiranom održavanju džemata.
Nakon iftara delegacija je prisustvovala teravih namazu u ovom gradu: muftija Plojović u glavnoj Hasan-aginoj džamiji, a hfz. Pramenković u džematu Čitluk.
Domaćin, glavni imam Pribojskog medžlisa msc. Harun ef. Eminagić zahvalio se delegaciji Mešihata na posjeti Priboju i upućenim ohrabrujućim porukama u svojim obraćanjima, ne krijući zadovoljstvo što su zajedno bili dio iftarskog ibadeta i prelijepe atmosfere sa mladima, istovremeno uživajući u teravih namazu i druženju sa našom sandžačkom ulemom.