Muftija Hasanović u posjeti džematu Dikirh

Na poziv džemata Dikirh u Luksemburgu, muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović boravio je u periodu od 15-19. juna 2023. godine u pomenutom džematu kod vrijednog imama Irfan-ef. Hasanovića.
Muftija Hasanović je održao hutbu i predvodio džuma namaz, zatim održao nekoliko predavanja u večernjim terminima i imao također dva obraćanja na džematskim druženjima u prirodi.
Predsjednik džemata je g. Edin Latić, a džemat je član Šure džemata u Luksemburgu. Džemat Dikirh, na čelu sa svojim imamom Irfan-efendijom, predsjednikom džemata i cijelim džematskim odborom zaista može biti primjer svima ostalima kako se funkcionira u slozi, međusobnom pomaganju, te multinacionalnosti, vođeni kur'anskom parolom da su svi muslimani braća.
Džemat Dikirh može se pohvaliti prelijepim Islamskim centrom u okviru kojeg, pored džamijskog prostora za muškarce i žene, imaju i restoran, dva stana za izdavanje, kancelarije i musafirhanu. Izgradili su ga od sopstvenih sredstava, pomažu hairli projekte u svim zemljama iz kojih su njihovi džematlije, kao što su i ovaj put pomogli Muftijstvo novosadsko novčanim prilogom.
Molimo Allaha da im podari svaki hair i berićet u daljem radu i aktivnostima.