Predsjednik Mešihata sastao se sa ambasadorom Maroka

Dana 26.09.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je Ambasadu Maroka u Beogradu gdje je tom prilikom ambasadoru Muhamedu Aminu Belhažu uručio novčana sredstva prikupljena nakon džume namaza za pomoć marokanskom narodu pogođenom nedavnim zemljotresom.

Ambasador Belhaž zahvalio je na posjeti i pomoći Islamske zajednice bratskom narodu Maroka opisavši stanje u kome se njegov narod nalazi nakon ove prirodne katastrofe.

Muftija Dudić je domaćina upoznao sa činjenicom da je Islamska zajednica sa svojim vjernicima prikupila 40.000 eura pomoći narodu Maroka i Libije, te da su ovim činom željeli pokazati svoju solidarnost sa bratskim narodima ove dvije zemlje u sveobuhvatnoj akciji u koju se uključio veliki broj država i organizacija, između ostalog, kazavši: “Mi smo poput malog mrava koji je pošao gasiti vatru u koju je Ibrahim a.s. bačen, pa kada ga je melek Džibril a.s. upitao kako tako mali može pomoći, odgovorio je: – Znam, ali želim da pokažem na čijoj sam strani.”

Novčanu pomoć za narod Libije Mešihat je uplatio posredstvom namjenskog računa za pomenutu svrhu.