Muftija Plojović: Allah dž.š. je dao da se vratimo u noći Isra i Miradža

Prva stanica po povratku s umre i prije odlaska kućama, za deset glavnih imama, rukovodioca odgojno-obrazovnih ustanova i direktora CHR Hajrat bila je posjeta predsjedniku Mešihata Islamske zajednice. S muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem željeli su prvo podijeliti radost i utiske.

„Utisaka, naravno kao i kod svakog ko se nađe pored Bejtullaha, je u izobilju. Prije svega, zahvalnost Allahu dž.š. na ovoj blagodati, radost jer smo uspjeli izvršiti jedan od vrlo važnih ibadeta, uz umru i posjetu Poslanikovoj džamiji s.a.v.s. u Medini i da u rekordnom roku dođemo u Novi Pazar i Sandžak, u svoju Islamsku zajednicu“, kaže muftija dr. Rešad ef. Plojović, zamjenik predsjednika Mešihata.

Povratak uoči Lejletu-l-Miradža ugođaj čini potpunijim.

„Kao što nas je Allah dž.š. počastio da uživamo u svim ljepotama ovih dana i kako ništa nema slučajno, dao je da se u Sandžak vratimo u noći Isra i Miradža i da je naš povratak iz Meke poput povratka Poslanika s.a.v.s. Kada smo otišli prema Meki bili smo puni raznih dilema, razmišljanja, problema s kojima se suočavamo. Naš boravak u Meki je sve to raščistio, prsa rasprostranio, mozak i um razbistrio.“

Puni energije i elana vraćaju se, kaže, svojim svakodnevnim obavezama.