Muftija Dudić na iftaru Škole Kur’ana Časnog

Dana 03.04.2024. godine Škola Kur’ana Časnog upriličila je iftar povodom 14 godina postojanja ove ustanove Islamske zajednice kojem je prisustvovala i delegacija Mešihata na čelu sa predsjednikom, muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem.

Nakon iftara prisutnima se obratio hfz. Irfan-ef. Malić, direktor Škole Kur'ana Časnog, ističući vrijednost ibadeta posta i zajedničkih iftara.

“Poslanik a.s. je rekao da postač ima dvije radosti: jedna je iftarska, a naša radost je posebna jer je ona kur'anska zato što su ovdje ljudi koji su 14 godina radili i rade na afirmaciji kur'anskih vrijednosti i hifzu, odnosno podučavanju napamet Kur'ana Časnog. Imao sam čast da ovih 14 godina, sa kratkom pauzom, budem na čelu ove odgojno-obrazovne ustanove Mešihata. Posebna mi je čast što je večeras sa nama vrh Islamske zajednice na čelu sa muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem”, riječi su hfz. Malića.

Zahvalio se predsjedniku Mešihata što brine o radu Škole Kur’ana i dodao da muftiju Dudića narod voli, ali i da je on široke ruke.

Prisutnima se obratio i muftija dr. Mevlud-ef. Dudić. On je kazao da je sretan narod i zajednica koja ima ovakve vjernike.

“Naši donatori kada izađu pred Allaha dž.š. i budu pitani: ’Šta si radio na dunjaluku’, slobodno neka kažu: ’Bio sam podrška projektu Škole Kur’ana. Volio sam Kur’an i najmanje što sam mogao uraditi jeste da pomognem taj projekat koji je bio zamro na prostoru Sandžaka.’ Danas nakon 14 godina ova zajednica ima 27 akreditovanih hafiza. Ona također ima i nekoliko kurra-hafiza”, kazao je predsjednik Mešihata.

Tom prilikom, uručio je zahvalnice prijateljima Škole Kur’ana koji godinama nesebično pomažu rad ove ustanove Islamske zajednice.