Predsjednik Mešihata primio dobitnike plakete na Stvaralaštvu mladih 2024.

U petak, 03.05.2024. godine, predsjednik Mešihata i glavni muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji svog zamjenika, muftije dr. Rešad ef. Plojovića, rukovodioca Vjersko-prosvjetne službe, primio je učenice Psnovne škole Vuk Karadžić u Novom Pazaru, predvođene svojim vjeroučiteljem Asmirom Hodžićem, koje su na Festivalu stvaralaštva mladih u Novom Pazaru 2024. sa interpretacijom ilahije Porodica osvojile Plaketu za doprinos kvalitetu programa.
Muftija Dudić zahvalio je vjeroučitelju Hodžiću na trudu kojeg on, kao mnogi drugi vjeroučitelji Islamske zajednice, ulaže u radu sa svojim učenicima na časovima vjeronauke, posebno kroz angažman i učešće polaznika vjeronauke u školskim aktivnostima, kao i kulturno-umjetničkim manifestacijama na nivou grada, pokazujući da vjeronauka kao predmet vrši svoju ulogu i doprinosi ukupnom kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa u školama i obogaćuje programske sadržaje.
Tokom susreta sa predsjednikom Mešihata članovi hora izveli su još nekoliko ilahija i kasida, te pokazali da među njima ima i dobrih učača Kur’ana.