Kurbanska akcija protiče uspješno

Nakon što je u jutarnjim satima prvog dana Kurban bajrama, 16.06.2024. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić otpočeo kurbansku akciju klanjem prvog ovna, ona je istoga dana nastavljena u klanicama u Novom Pazaru u Sjenici klanjem krupne stoke za potrebe učenika Medrese, polaznika Reude, korisnika vakufskih kuhinja, te ostalih kategorija potrebnih kurbanskog mesa koje Mešihat i CHR Hajrat u toku godine pomažu iz svojih zaliha.

Realizaciju kurbanske akcije obišli su direktor Medrese hfz. Adnan ef. Dupljak i generalni sekretar Mešihata Samir Škrijelj sa predstavnikom Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata g. Ibrahimom Al-Dermakijem s obzirom da je jedan od donatora kurbana emiratski Crveni polumjesec, gdje su se na licu mjesta uvjerili u savremene higijensko-tehničke uslove i iskusno osoblje pomenutih klanica, gdje se uz šerijatsku proceduru i stručni nadzor sprovodi kurbanska akcija.

Imajući u vidu rekordan broj uplata kurbana, njihova realizacija se paralelno sa pomenutim klanicama odvija i u Tutinu i Rožajama za potrebe učenika isturenih odjeljenja Medrese u ovim sandžačkim gradovima.