Pismo džematlija iz Beograda

ImageMešihat Islamske zajednice u Srbiji je više puta do sada ukazivao na prisustvo kriminogenih elemenata u pokušaju rušenja Islamske zajednice. Svi dosadašnji nasrtaji na lica i imovinu Islamske zajednice bili su inicirani i izvoðeni od strane tih ljudi. Takoðer su poznati i brojni primjeri kriminalnih aktivnosti obezbjeðenja rukovodioca projekta rušenja Islamske zajednice, o čijem hapšenju je pisano u prethodnim brojevima Glasa islama.
Ovakve aktivnosti povod su reakcije brojnih džematlija koji se javljaju Islamskoj zajednici. Ovog puta smo dobili pismo džematlija iz Beograda koji govore o uskim vezama porodice Jusufspahić i kriminalnih elemenata u Beogradu. Prema saznanju Glasa islama, Mustafa Jusufspahić je fizički nasrnuo na Velija Eminija, službenika Islamske zajednice u Beogradu.
Ovim putem pozivamo sve džematlije da slične pojave prijave redakciji Glasa islama, koja će blagovremeno izvještavati javnost i dalje pomno pratiti sva dešavanja u džematima Islamske zajednice na teritoriji cijele države.
Pismo prenosimo u cijelosti: