Ko se to boji izbora?

ImageIzlaskom iz cjelokupnog sistema Islamske zajednice, svima je bilo jasno
da pučisti na taj način žele haos i smutnju u kojoj bi profitirali.

Naravno, njihove izjave da žele izbore niko nije ni tada uzimao za ozbiljno, znajući o kome se radi i koliko bi mogli biti iskreni. Njihova reakcija na raspisivanje izbora na svim nivoima  u Islamskoj zajednici je to i potvrdila. Uplašili su se i uspaničili. Nije im preostalo ništa drugo već da ih proglase neregularnim i prije njihovog održavanja. Da li je to refleksija onog istog straha zbog proteklih lokalnih i parlamentarnih izbora na kojima je njihov „neprikosnoveni“ šef, kako zbog svoje pogubne politike, tako i zbog njih samih i pokušaja rušenja Islamske zajednice, ostavši na vlasti u Sandžaku samo u jednoj opštini, doživio pravi debakl. I to je iznenaðenje jer, i pored mnogih sumnji u proces izbora u Tutinu, pravo je čudo što je i u jednom mjestu pobijedio. Voða pučista Zilkić je na „poznatoj“ televiziji Sulejmana Ugljanina pozivao narod da se ne odazovu na izbore. To je onaj isti koji je, navodno, tražio izbore u Islamskoj zajednici. Ono što je zabrinjavajuće i što bi trebalo da zainteresuje organe reda jeste i njegov poziv na fizičko suprotstavljanje izborima. Izgleda da mu nije dosta nekoliko povrijeðenih u neredima koje je raspirivao širom Sandžaka. Nije mu dosta što je izazvao smutnju i podijelio porodice i džemate. On je otišao korak dalje – na meti je Medresa, dječiji vrtići, dakle obrazovanje.Najavio je otvaranje medrese, dječijih vrtića, a pored pokušaja da sabotira organizaciju hadža, sakupljanja zekata i fitra za učenike Medrese, proturanja podvale o nastanku islama u Srbiji i Islamske zajednice, pučisti idu dalje. Sada im i izbori smetaju. No, hvala je Allahu, ni jedna dosadašnja podvala nije prošla. Zekat i fitr za Medresu ove godine je bio rekordan. Broj hadžija je premašio sva očekivanja. Ove godine je interesovanje za Medresu kao nikada do sada, pa nezvanično saznajemo da će Mešihat razmatrati uvoðenje još jednog odjeljenja u Muškoj medresi.
Porodice dječice koja su pohaðala i pohaðaju dječije mektebe „Reuda“ i „Wildan“ znaju koliko je pogubna i ova podvala i pokušaj sabotirnja ovog vida obrazovanja koju sprovode pučisti.
Pitamo se da li to može smetati muslimanu. Možda to njemu i ne smeta, iako to pokazuje, ali njegovim mentorima očigledno da. On je samo sluga koji ne razmišlja svojom glavom, iako govori svojim jezikom. Možda je ucijenjen ili preplašen. Sve što čini na štetu svoga naroda i vjere ukazuje da se radi o nečem krupnom. Odgovor na sve ovo prepuštamo vama, dragi čitaoci. Normalan čovjek to nikako ne bi pomislio, a kamoli rekao i uradio.
Oni liče na one koji love u mutnom, u mraku i tami. Oni se, očigledno, bolje snalaze u kafanskim holovima u zadahu cigara i alkohola. Džamije, medrese, džemati, izbori za njih su samo „sumnjive radnje“. Kako su nastali, tako i djeluju.