Otvaranje upravne zgrade Kompanije Duljević u Sarajavu

ImageZdanje su otvorili: glavni muftija Muamer-ef. Zukorlić, Nusret Duljević – otac Haka Duljevića i Firduz Hamzagić – direktor Agencije za privredne registre u Bosni i Hercegovini, inače porijeklom iz Tutina

Uspješni Sandžaklije na najljepši način predstavljaju svoj rodni Sandzak širom svijeta. Već uveliko su postizanjem značajnih rezultata na samom vrhu intelektualnih dostignuća. Sportisti su već duži niz godina, osvajanjem trofeja i šampionskih titula, najbolji ambasadori sandžačkih gradova i sela iz kojih potiču. Biznis je važna grana ljudske djelatnosti. Sandžaklije su širom svijeta na važnim položajima u svijetu ekonomije i biznisa. Veliki broj njih su vlasnici uglednih kompanija i preduzeća. Posebno je to evidentno u Turskoj i Bosni i Hercegovini, gdje je veliki broj njih na samom vrhu biznisa.

Glas islama u posjeti Kompaniji „Duljević“

Naša ekipa je boravila u goste jednom od najuspješnijih biznismena u Bosni i Hercegovini, Sandžakliji gospodinu Haku Duljeviću.
Povod naše posjete je bila svečanost otvaranja upravne zgrade Kompanije „Duljević“ u sarajevskom naselju Ilidža.
Ono što je privuklo posebnu pažnju prisutnih je i dolazak visoke delegacije Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Muamer-ef. Zukorlićem. Svečanosti je prisutvovao veliki broj uglednih zvanica iz svijeta biznisa.
Okupljenima se obratio direktor i vlasnik firme Hako Duljević. On je poselamio prisutne zahvalivši se na odazivu. Duljević je naglasio da je ključ njegovog uspjeha poštenje i poštivanje rokova i visokih standarda.
Prisutnima se obratio i Glavni muftija istakavši značaj uzdizanja elite u svakom pogledu. Hako Duljević je izgradio prototip uspješnog biznismena u graðevinarstvu i sada je lako drugima da ga kopiraju, rekao je, izmeðu ostalog, muftija Zukorlić 
Zdanje su otvorili: glavni muftija Muamer-ef. Zukorlić, Nusret Duljević – otac Haka Duljevića i Firduz Hamzagić – direktor Agencije za privredne registre u Bosni i Hercegovini, inače porijeklom iz Tutina.
Poslije svečanog otvaranja, prisutni su obišli zgradu uživajući u ljepoti savremenog enterijera. 
Na kraju je Haris-ef. Hadžić prouočio nekoliko ajeta, a Glavni muftija dovu. Nakon obilaska zgrade i svečanog otvaranja, domaćin je priredio ručak u hotelu „Bosna“ na Ilidži gdje se okupio veliki broj prisutnih Sarajlija, uglavnom porijeklom iz Sandžaka.
Zdanje upravne zgrade Kompanije „Duljević“ je savremeni arhitektonski projekat prostran na površini od 600 kvadratnih metara.

"Duljević“ ubrzano ka uspjehu

Važno je napomenuti da je Kompanija „Duljević“ jedna od najuglednijih firmi iz oblasti graðevine u Sarajevskom kantonu i šire. Bavi se projektovanjem i izgradnjom stambeno-poslovnih objekata. Značajno je i to da se kompanija bavi investiranjem u graðevinarstvo iz sopstvenih izvora.
Kako nam otkriva vlasnik firme „Duljević“, ključ uspjeha ove firme se krije u kvalitetu i poštenju, kao i u poštivanju rokova, što je u ovoj oblasti jako važno.
Zanimljivo je napomenuti da je „Duljević“ izvodila radove na kompleksnim projektima u Bosni i Hercegovini od kojih izdvajamo i izgradnju mini hidro-elektrana.
Kompanija ima 120 upošljenih radnika.

Media centar

 

{gallery}duljevic_otvorenje{/gallery}