Pljačka u zlatarskoj ulici

ImageULICA 7. jula ili kako je još zovu „Zlatarska“ bila je u ponedeljak,
oko 17.30, poprište rafalne pucnjave u kojoj su tri osobe teže i lakše
ranjene. Kako je saopštio Æamil Hubić, istražni sudija Okružnog suda u
Novom Pazaru, teške prostrelne rane u predelu stomaka i grudi zadobio
je Safet B., vlasnik zlatare „Opal“, a lakše su povreðeni policajac
Rešad M. i slučajni prolaznik Mesud Æ., obojica iz Novog Pazara. Teško
ranjeni Safet B. operisan je u novopazarskoj bolnici i van je životne
opasnosti.

Do pucnjave je došlo kada su dvojica maskiranih razbojnika, koji su kasnije identifikovani kao Elvis H. i Fikret R., obojica iz Novog Pazara, naoružani automatskim oružjem, upali u zlataru Safeta B. sa namerom da je opljačkaju.
Vlasnik je, najverovatnije, pružio otpor napadačima, a kada je neko povikao „pljačka, pljačka“, ka mestu dogaðaja potrčali su policajci koji su se nalazili u obližnjoj Prvomajskoj ulici. Oni su se odmah ispred zlatare sukobili sa razbojnicima koji su pokušali da beže prema „reno-kliu“, parkiranom u neposrednoj blizini. Na ulici je nastao pakao, ispaljeno je izmeðu 50 i 80 metaka, policajci su uspeli da obore i uhapse Elvisa H., dok je Fikret R. nastavio sa rafalnom paljbom, sve dok nije uspeo da se dokopa parkiranog „renoa“ kojim je pobegao u nepoznatom pravcu i policija za njim intezivno traga – ističe Hubić.
Ne zna se da li je i Fikret R. ranjen, kako je naoružan i da li je uspeo da sa sobom ponese deo opljačkanog zlata i novca. U pucnjavi su ranjeni policajac Rešad M., koji je pogoðen u ruku, i prolaznik Mesud Æ., koga je metak pogodio u nogu. Izvesna količina zlata i novca, u vrednosti od 15 do 20 hiljada evra pronaðena je na ulici, blizu mesta obračuna razbojnika i policajaca.
Na mestu dogaðaja u ponedeljak uveče je bilo puno policije, kontrolisani su svi prilazi gradu, a meðu Novopazarcima ovo razbojništvo je izazvalo veliko uznemirenje. Istraga se nastavlja.

SAUČESNICI
Istražni sudija Okružnog suda u Novom Pazaru Æamil Hubić sinoć nije mogao da kaže da li su napadači imali pomagače i da li su ih, možda, u „reno-kliju“ čekali saučesnici u razbojništvu. Hubić je potvrdio da je u pucnjavi oštećeno nekoliko lokala i vozila koja su se zatekla u Ulici 7. jula.

(www.novosti.co.rs)