Pet porodica iz Priboja u požaru izgubilo krov nad glavom

ImageDelegacija Islamske zajednice na čelu sa Glavnim muftijom posjetila je u
petak 22. oktobra 2010. godine u Priboju porodice kojima je u velikom
požaru 18. oktobra izgorejela baraka u kojoj su stanovale. Baraka koja
je u blizini pribojskog mlina, bila je dom za pet porodica, sa preko
dvadeset članova a sad su ovi ljudi bukvalno na ulici, jer je od barake
ostalo samo zgarište. Medžlis islamske zajednice Priboj na čelu sa
glavnim imamom Enes-ef. Svrakom pokrenuo je akciju pomoći ovim
porodicama, a glavni muftija je iskoristio svoj boravak u Priboju
povodom godišnjice otmice Bošnjaka iz Sjeverina da ih obiðe.

Ovom prilikom Glavni muftija je izrazio saosjećanje sa porodicama i izrazio nadu da će se napraviti široki front dobrotvora koji će se okupiti da pomognu ovim ljudima da ponovo dobiju krov nad glavom. Glavni muftija je u obraćanju porodicama izmeðu ostalog rekao:

Sample Image

„Mi smo ovdje dansa simbolički da stanemo uz vas. Neophodna je vaša moralna sna ga da shvatite da ono što vas je zadesilo nije vas moglo zaobići. Naðite snage da se okrenete budućnosti. Mi smo kao narod sada na testu koliko imamo ljudskih vrijednosti i solidarnosti. Mi smo danas ovdje i zato da potaknemo ljude da vas ne zaborave i zato što želimo da probudimo ljudsku dobrotu. Ono što je sigurno jeste to da je naš Centar za humanitarni rad „Hajrat“ u funkciji podrške vama.“ 

Sample Image

Nakon što se Glavni muftija obratio porodicama direktor Centraza humanitarni rad „Hajrat“ Mirsad-ef Bećirović je predstavnicima porodica uručio skromnu pomoć koja se sastojala u novcu, paketima hrane i sredstava za higijenu, kao i u odjeći i obući. Još jednom je ponovljen apel svim ljudima dobre volje da se odazovu akciji i da pomognu da se postradalim porodicama što prije obijezbedi krov nad glavom.

Nermin Gicić | Islamskazajednica.org