IVS osuðuje politički napad AKRS na IUNP

Image

Izvršno vijece Sandžaka najoštrije osuduje ispolitizirani napad na
Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru od strane  Akreditacione
komisije Republike Srbije koja je svojevrsno leglo korupcije i
kriminala, i batina u rukama Borisa Tadica koji se na ovakav nacin želi
svetiti onima što ne prihvataju da budu njegovi poslušnici i podanici.

Tvrdnja da IUNP ne zadovoljava standarde Akreditacione komisije ima za cilj da unese pometnju medu gradane Sandžaka, posebno medu studentskom populacijom kako bi se na taj nacin smanjio broj onih što traže znanje u jedinoj slobodnoj visokoškolskoj ustanovi u Srbiji, a potom umanjio njen uticaj i uticaj onih što su zaslužni za postojanje ove najsvjetlije sandžacke kuce.

Izvršno vijece Sandžaka smatra da napad na IUNP predstavlja atak na sve stanovnike Sandžaka sa ciljem da se oni vrate u mrak neznanja i podaništva volji Tadicevog režima. Mislili smo da je vrijeme mracnjaštva davno iza nas ali se evo Tadicev režim na najgori nacin potrudio da nas vrati u mrak i prošlost kada su ljudi cijenjeni po zlodjelima, a ne po naucnim dostignucima i humanim radnjama.

Pritisak na kucu znanja svojstven je samo onima koji ne poštuju civilizacijske tekovine modernog, demokratskog društva, vec u dvadeset i prvome vijeku oživljavaju i koriste sirove srednjovjekovne metode u obracunu sa neistomišljenicima i onima što žele da uce i studiraju kako bi se intelektualnim bogacenjem uzdigli iznad prostackih metoda profanih ljudi.

Ovim kukavickim napadom na visokoobrazovnu ustanovu režim Borisa Tadica samo nastavlja podmukle i perfidne napade na slobodu, cast i dostojanstvo sandžackog covjeka, cime na svoj nacin izražava zahvalnost za pobjedu koju je u dva navrata dobio zahvaljujuci Bošnjacima.

Izvršno vijece Sandžaka ce preko svojih predstavništava u svijetu upoznati medunarodne relevantne faktore o najnovijim pritiscima na IUNP od strane režima Borisa Tadica. U tom pravcu ucinit cemo sve kako bi pružili punu podršku svim studentima IUNP, njihovim profesorima i rukovodstvu pomenutog univerziteta u naporima za sticanje slobodarskog znanja, koje ce sandžackom narodu donijeti dugo ocekivanu i neophodnu slobodu.
Niti studenti, niti njihovi roditelji nemaju razloga za brigu, jer je domet ovog poteza režima dnevnopoliticke prirode.

Predstojece politicke promjene na lokalnom i republickom nivou jedini su nacin da se prava Bošnjaka i svih gradana Srbije ostvare u potpunosti. Nakon tih promjena nosioci diploma Internacionalnog univerziteta bit ce ponosni na svoj univerzitet i na svoje obrazovanje. A oni što su ih osporavali bit ce poniženi.

Izvor: Narodno vijeće Sandžaka