SAUDIJSKA ARABIJA ÆE POMOÆI BOŠNJACIMA SANDŽAKA – DOGOVARANA I ZVANIČNA POSJETA SANDŽAKU

Image

Danas 12. 2. 2012. godine visoka delegacija Sandžaka posjetila je
Upravu  mekkanskog i medinskog harema gdje je o stanju muslimana
Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji razgovarala sa zamjenikom predsjednika ove
uprave dr. Muhamedom bin Nasirom el-Huzejmom.

Sample Image 

Tom prilikom domaćin je istakao da Uprava kao i druge nadležne instance u Saudijskoj Arabiji prate stanje i upoznati su sa situacijom i brojnim problemima sa kojima se suočavaju muslimani u Sandžaku i Srbiji, te je izrazio zainteresiranost da delegacija Uprave dva harema posjeti Sandžak i na licu mjesta utvrdi oblik i način pomoći sandžačkim muslimanima. 

Sample Image

Takoðer je pohvalio organizaciju hadža od strane Mešihata rekavši da su hadžije iz Sandžaka jedni od najorganiziranijih i najurednijih hadžija kada su u pitanju vjerski propisi i odnos prema haremu Kabe i džamije poslanika Muhammeda, a.s., u Medini, sto je potvrðeno i zvaničnim izvještajem Ministarstva hadža.

Sandžačka delegacija je domaćinu poklonila ručno izatkanu sedžadu, a on je uzvratio sa posebnim poklonom – dijelom pokrivača Kabe koji se daruje samo posebnim gostima iskazujući na taj način najveći stepen poštovanja rukovodstvu Mešihata IZ-e u Srbiji. 

Sample Image

U toku dana delegacija ce posjetiti Islamsku banku u Džeddi gdje će razgovarati o započetim projektima.

Visoka delegacija Sandžaka je jučer, prvog dana posjete u Meki obavila Umru i dan provela pored Kabe upućujući dove Uzvišenom Allahu, dž.š., da pomogne Bošnjacima Sandžaka na putu borbe za istinu i slobodu.

Sample Image

Media centar Mešihata IZ-e