Muftija Zukorlić: “Prijavit ću boravak u Srebrenici do 21. avgusta”

Image

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) da će do 21. augusta ove godine, do kada je zadnji rok za registraciju za općinske izbore u Bosni i Hercegovini, prijaviti svoj boravak u Srebrenici i da će sigurno glasati u tom gradu.Muftija Zukorlić je za AA potvrdio da formalno još nije prijavio boravak u Srebrenici, ali da će to uskoro učiniti. Potrebno je da prethodno dobije nekoliko dokumenata kako bi boravak bio prijavljen.

Muftija Zukorlić izjavio je da je registracija za glasanje u Srebrenici za njega human čin.

“Pitanje boravišta u tom gradu je nešto što bi trebalo značiti moj doprinos rješavanju pitanja Srebrenice. Jer, Bošnjaci su izloženi mogućnosti da ne budu imali vlast u tom gradu. Kao Bošnjak smatram se obaveznim da pomognem spašavanju Srebrenice. To bi svakako bio podstrek drugima da za taj dio BiH učine sve što mnogu”, kazao je muftija Zukorlić za AA.

Cilj bh. udruženja koja vode kampanju za Srebrenicu je da se do 21. augusta 2012. osiguraju 5.000 ličnih karata Bošnjaka Srebrenice. Stoga su pozvali sve Srebreničane u BiH, ali i u dijaspori, da iskoriste ovaj kratki period i izvade lične dokumente u Srebrenici.

Izvor: Anadolu