Režim vrši pritisak na BDZ

Image

Bošnjačka demokratska zajednica najoštrije osuðuje učestale pritiske od strane režima posebno policije, sudstva i tužilaštva na njene funkcionere, odbornike, članstvo i simpatizere. Pritisci na funkcionere BDZ-a kako na nivou stranke tako i na nivou Gradskih odbora učestali su nakon održavanja izbora 6. maja na kojima je BDZ ostvarila izuzetan rezultat ušavši u republički Parlament i postavši vodeća politička opoziciona snaga u Sandžaku.

Ispostavilo se još jednom da čaršijske priče koje su stizale pretežno od strane političkih aktivista dvojice ministara iz Sandžaka kojima svaka vlast nudi svoje skute i oni ih rado prihvataju, u pravcu osvete i linča ljudi okupljenih oko BDZ-a postaju istina. Za svaku je osudu činjenica da su u Srbiji hir, mržnja i želja za osvetom ostrašćenih političara, poslušnika režima preči od zakona i pravde koji se nažalost ne sprovode, posebno kada su u pitanju slobodarski opredijeljeni Bošnjaci.

BDZ još jednom poziva režim, kao i policiju, tužilaštvo i sud da rade po zakonu i pravdi, te poštuju svačije pravo podjednako bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku pripadnost. Poštivanje zakona nema alternativu i to je put kojim Srbija treba da se kreće, meðutim upitno je kada će se uistinu zakonski postupati kada kriminalci i mafijaši utiču na politički život i najčešće oni sami kreiraju politiku koja se sprovodi posebno negativno prema pripadnicima nacionalnih zajednica i političkim neistomišljenicima.

BDZ uprkos političko-policijskim pritiscima na njene funkcionere, članstvo i simpatizere ostaje čvrsto odlučana da ustraje na putu borbe za pravdu, slobodu, dostojanstvo i miran život svih graðana.

BDZ poziva sve Bošnjake da ostanu dosljedni i nepokolebljivi u pravcu očuvanja svojih nacionalnih i vjerskih intersa, kao i da ne nasijedaju na provokacije što dolaze od onih koji ne poštuju činjenicu da se Bošnjaci kao pripadnici islama nalaze u posebno emotivnom stanju zbog ramazana i posta u kome je posebno istaknuta želja za mirom, tolerancijom i suživotom.

Izvor: BDZ.rs