Radio BIR obilježio petogodišnjicu rada

Image

Na Večeri zahvalnosti okupile su se zvanice iz svijeta prijatelja,
poslovnih partnera, članova Kluba prijatelja Radija, a u prigodnom
programu učestvovali su Zejd Šoto, Vanja Muhović, Šerif Delić, Miralem
Babajić, Armin Muzaferija, Latif Močević, horovi Rejjan iz Sarajeva i
Preporod iz Ilijaša. 

Desetog je januara 2013. u Sarajevu obilježena peta godišnjica Radija BIR. Pod motom Večer zahvalnosti menadžment ove medijske kuće na čelu sa Remzijom ef. Pitićem upriličio je druženje zaposlenika Radija BIR sa reisu-l-ulemom mr. Huseinom ef. Kavazovićem, poslovnim partnerima i članovima Kluba prijatelja, članovima ranijeg i sadašnjeg Nadzornog odbora i dr… Tokom bogatog kulturno-umjetničkog programa kojeg su izveli Zejd Šoto, Vanja Muhović, Šerif Delić, Miralem Babajić, Armin Muzaferija, Latif Močević, horovi Rejjan iz Sarajeva i Preporod iz Ilijaša dodijeljena su priznanja zaslužnim asocijacima i pojedincima na kojima je pisalo: Veliko hvala. Za veliki doprinos razvoju Radija BIR zahvalnice Veliko hvala uručene su Predsjedništvu vjerskih poslova Republike Turske, Udruženju Most povjerenja, Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo, Akova Impexu i Imtec Computersu. Za poseban doprinos razvoju Radija BIR priznanje je uručeno Almi Hadžić, urednici informativno-političkog programa, te Nijaz ef. Hadžiću, imamu u Bužimu, koji se od prvog dana emitiranja nesebično stavio na raspolaganje svojim redovnim javljanjima u programe Radija. Nagrada je uručena i članovima Kluba Radija BIR, porodici čija četiri člana, svih pet godina pomažu projekat radija BIR. Fatima Redžepović je ispred nagraðene porodice kazala: „Sve što se emitira na ovom radiju je tako divno da se ne može kazati da nešto nema svoju svrhu i ljepotu.“ Treba istaći da su gore spomenuti umjetnici i članovi hora besplatno.

U kratkom obraćanju o petogodišnjem radu Radija BIR direktor Remzija Pitić je kazao: „Mi smo se opredijelili da budemo radio svih ljudi koji vole lijepo, koji vole dobro i plemenito, koji imaju nadu da stvari mogu biti bolje i mi u tom smislu, svih ovih pet godina, uspijevamo u svom zadatku.

U svom konciznom govoru reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović čestitao je kolektivu Radija BIR na postignutim rezultatima, te izrazio nadu da će i narednih godina ova medijska kuća nastaviti putem kojim je do sada išla, putem istine.

Zahvaljujući se na priznanju Alma Hadžić je kazala da ga dijeli sa svim zaposlenicima Radija BIR.
Menadžment Radija BIR zahvaljuje se i slastičarnici Kup na doprinosu realizaciji Večeri zahvalnosti, KJP Skenderija i Domu mladih, učesnicima u programu, TVSA, Hayat TV, islamskim informativnim novinama Preporod , te Regionalnoj direkciji Agencije Anadolija.