Promocija dva romana Mugdima Galijaševića

Image

Izdavačka kuća El-Kelimeh, u saradnji sa Centrom za humanitarni rad "Hajrat", organiziraju u srijedu 6. marta u 19:30 sati promociju dva romana istaknutog bosanskog novinara,pisca i publiciste, Mugdima Galijaševića: Suza na mezaru i Kapija života. Promocija će biti održana u Velikoj sali Mešihata.

O veličini i značaju ova dva umjetnička djela govore riječi njihovih recenzenata: akademika Ferida Muhića i novinara i publiciste Muhameda Mahmutovića, koji ne kriju oduševljenje autorovim stilom da predstavi Bosnu i Bošnjake onako kako to, prema riječima akademika Muhića, još niko nikada nije uspio.

"Kad bolje razmislim" – kaže akademik Muhić – "ne znam ni jednu knjigu u kojoj je tako čisto izveden i u svoj svojoj složenosti predočen i naslikan, ispričan i opjevan, duhovni portret Bošnjaka kao naroda."

Mugdim Galijašević je profesionalni novinar. Roðen je u Sarajevu, gdje se i školovao. Novinarstvom se počeo baviti prije više od trideset godina u tadašnjim “Večernjim novinama’’. Bio je novinar i urednik “Osloboðenja’’, te glavni urednik Izdanja za inozemstvo “Dnevnog avaza’’.Nakon završetka rata nekoliko godina bio je dopisnik Deutsche Welle objavljujući svoje komentare.

Izvor: Kelimeh.com