Fahrudin Radončić i Rasim Ljajić su bolesno tkivo bošnjačkog nacionalnog bića

Image

Nakon što je svjedok i saučesnik
organiziranih kriminalnih aktivnosti Rasima Ljajića, Ismet Ramović, za Sandžak
TV progovorio o tome da iza organiziranja otmice djece, ubistava, trgovine
narkoticima i ucjena stoji lučno Rasim Ljajić, došlo je do panike koja vodi u
pravcu potpunog rasula u političko-kriminalnoj organizaciji ministra Lajića.

U pokušaju da zaustavi dalje rasvjetljivanje njegovih kriminalnih aktivnosti, Ljajić angažuje svoje partnere u Sandžaku i šire. Bez povoda je ponovo medijski lansirana neosnovana priča o njegovoj životnoj ugroženosti od navodnih mudžahedina, te da je navodno i život njegove političke saputnice Aide Æorović takoðe ugrožen.

Na njegov vapaj reagovao je i Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti u BiH i predsjednik Stranke za bolju budućnost, po ko zna koji put zloupotrebljavajući novinu Dnevni avaz, koju je nedavno prodao svojoj ženi. Radončić svojim novinama daje priliku Džemaludinu Latiću da mimo minimuma islamske etike i kulture blati reisu-l-ulemu emeritusa dr. Mustafu Cerića i muftiju Muamer ef. Zukorlića. U intervjuu za Avaz Latić ponovo iznosi tvrdnju da je reisu-l-ulema Cerić bio saradnik Obavještajne službe Jugoslavije.

Ova optužba nema za cilj diskreditaciju samog reisu-l-uleme Cerića, već predstavlja moralnu presudu Islamskoj zajednici, muslimanima i bošnjačkom narodu u cjelini. Kakav je to narod koji može imati vjerskog poglavara dvije pune decenije kao saradnika neke obavještajne službe. A kakva je to država i kakva je to SDA vlast koja je to dvadeset godina krila od svog naroda, ili možda nije znala, već je čekala da joj doðe papir iz Hrvatske koji će joj otvoriti oči. A kakav je to profesor Fakulteta islamskih nauka, a još profesor tefsira, kome je za ovako gnusnu optužbu dovoljna nečitka kopija jednog papira iz Hrvatske obavještajne službe. Je li moguće da profesor tefsira ne zna, ili nije razumio kur’anski ajet u kome se kaže: „O vjernici, ako vam grješnik doðe sa viješću, provjerite je…“

Ko ne zna Džemaludina Latića postaviće sva ova pitanja, a mi u Sandžaku, koji smo mu godinama davali prilike na svim našim obrazovnim ustanovama, dovoljno smo ga upoznali i uvjerili se da je spreman da za jedan par cipela proda i prijatelje i ideju. Uvjerili smo se i da je spreman da još prije devet godina pozajmi od uglednog biznismena 15.000 eura, zašta postoji pisani trag, sa obavezom da ih za nekoliko sedmica vrati, a da ih nikada nije vratio, što će morati dobiti epilog na sudu.

Džemaludin Latić Muftiji ne može oprostiti što mu nije dopustio da islamske i nacionalne projekte u Sandžaku upropasti kao što je to učinio sa projektima u Sarajevu, poput časopisa Ljiljan, Bošnjačke televizije i drugih.

Ovo što Radončič čini preko Latića i drugih prema reisu-l-ulemi Ceriću predstavlja poruku aktualnom reisu-l-ulemi mr. Husein ef. Kavazoviću da će i on proći kao reisu-l-ulema Cerić ukoliko odluči da se bori za autonomnost i slobodu Islamske zajednice i odbije da klekne političkim, finansijskim i kriminalnim centrima moći.

Fahrudin Radončić i Rasim Ljajić oličenje su sprege politike i prljavog kapitala. Zbog predebelih dosijea kriminalnih radnji postali su batina u rukama neprijatelja bošnjačkog naroda i Islamske zajednice. Ma koliko izgledalo da udaraju žestoko, to treba čitati kao paniku u nemogućnosti da dovrše ono što su preuzeli pred svojim mentorima.

Informativna služba