Fejzić želi podijeliti Južni od Sjevernog Sandžaka

Image

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji osjeća se postiðenim zbog činjenice da je lice pod ahmedijom, koje obnaša funkciju „reisa“ Islamske zajednice u Crnoj Gori, izjavilo da Islamska zajednica u Srbiji podržava marginalne i radikalne grupe u Crnoj Gori.

Ova izjava podsjeća na priču kada je lisica uhvatila pijetla, a on joj, da bi se spasio, donese sve kokoške iz sela. No, lisica nakon što pojede sve kokoške, pojede i pijetla.

Sam Fejzić zna da to što govori nije istina. O tome kako je on upao u kandže „lisice“ nekom ćemo drugom prilikom.

Mislio je Fejzić da u dogovoru sa crnogorskim vlastima i pojedinim stranim faktorima može konačno podijeliti Južni od Sjevernog Sandžaka. To nisu uspjeli ni mnogo veći neprijatelji Bošnjaka i Sandžaka, pa neće ni on.

Podsjećamo Fejzića da su sandžački Mešihat osnovali i odbori Islamske zajednice Južnog Sandžaka. Takoðe ga podsjećamo da prvi član jedinstvenog Ustava Islamske zajednice sa sjedištem u Sarajevu definiše cjelovit Sandžak kao sastavni dio Islamske zajednice, a to znači da je djelovanje Muftijstva sandžačkog na području Južnog Sandžaka sasvim legalno i legitimno.

Ovu izbezumljenu izjavu nisu izazvale nikakve radikalne grupe, već otvaranje Škola Kur'ana Časnog u Rožajama i Petnjici i uspješno sproveden upis velikog broja djece. Sve ono što nije pod kontrolom R. Fejzića izaziva mu paniku jer očito ne može izvršiti obaveze koje je raznim javnim i tajnim sporazumima preuzeo od svojih mentora.

Raduje činjenica da je sve veći broj Bošnjaka svih dijelova Sandžaka koji prepoznaju razliku izmeðu originalnih i krivotvorenih predvodnika i institucija.

Informativna služba