Aljo ef. Cikotić zijaretio Medžlis Islamske zajednice Priboj

Image

U organizaciji Muslimanskog omladinskog kluba, pododbor Priboj, u nedelju, 4. Zu-l-hidždže 1435. h.g ili 28.09.2014. godine, Medžlis Islamske zajednice Priboj je zijaretio mr. Aljo ef. Cikotić, imam džemata Kalibunar, MIZ-e Travnik uz pratnju svoga sina Ammara ef. Cikotića.

Nakon obilaska glavne Hasan-agine džamije i službenih prostorija Medžlisa IZ-e Priboj uslijedio je prijem kod glavnog imama dr. Enesa ef. Svrake. Uz tople riječi dobrodošlice i lijepog bratskog muhabeta musafiru su predstavljeni aktivnosti i rad Medžlisa na svim poljima, kao i problemi sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Po želji musafira zaputili su se put Prijepolja, gdje su na ikindiji namazu srdačno dočekani od strane imama i džematlija vakufske džamije, što je mr. Aljo ef. Cikotić iskoristio da uputi nekoliko nasihata vezano za mubarek dane mjeseca zu-l-hidždžeta. Sa akšam-namaza, što je bio i povod zijareta, musafir je održao predavanje u glavnoj Hasan-aginoj džamiji, gdje je prisustvovao veliki broj omladine, kao i ahbabi iz Prijepolja predvoðeni svojim imamima Murat ef. Bjelakom i Admir ef. Gojakom, te profesorom u Školi Kur'ana Časnog Almirom Šantićem.

Da bi ugoðaj bio još ljepši potrudio se Ammar ef. Cikotić koji je svojim milozvučnim glasom proučio ašare iz Kur'an-i-kerima, a nakon predavanja počastio ih i jednom ilahijom i kasidom. Jacijski ezan je označio kraj druženja, na obostrano zadovoljstvo. Domaćini su poželjeli hairli put musafiru uz želju da ih ubrzo opet zijareti.

Harun ef. Eminagić