Položen kamen temeljac za izgradnju Škole Kur'ana u Rajčinoviću

Image

Delegacija Mešihata na čelu sa muftijom sandžačkim, Muamer ef. Zukorlićem, dekanom FIS-a Enver ef. Gicićem, imamima i mještanima naselja Rajčinoviće , prisustvovali su polaganju kamen temeljca za Školu Kur'ana u Rajčinoviću u ovom posebnom danu, Danu Arefata. Škola Kur'ana će biti značajna za mještane naselja Rajčinovice i okolna mjesta.

Muftija Muamer ef Zukorlić zahvalio se Uzvišenom Allahu dž. što nam je darovao petak , dan Arefata, dan uoči Bajrama, ali i dan kada se polaže kamen temeljac i čini dova za izgradnju Škole Kur'ana Časnog u Rajčinoviću, nadomak Novog Pazara.

„Svjetlo na svjetlo, nimet na nimet. Petak džuma, Arefat i ovaj mubarek dogaðaj. Iako često pomislimo da nam je više muke nego bereketa, vjerujte nije jer uz sve muke koje smo imali Allah dž.š. je toliko milostiv da nam daruje mnoge berekete ali je bitno biti ih svjestan.

„Ovo parče zemlje ovako raskopano prije desetak godina je bilo potpuno nevažno parče, ali grupa ljudi na čelu sa profesorom Esadom Kolašincem vjerovali su da na ovom parčetu zemlje može da nikne nešto veliko. Sagradili smo džamiju a sada postavljamo temelj za Školu Kur'ana. Ovaj dio će prerasti u važan i veliki centar“rekao je muftija sandžački.

Džamije, škole i obrazovanje su bitni zbog naše djece, pokoljenja i budućnosti, jer mi podižemo novu generaciju koja ne smije rasti u robovskom statusu u kakvom smo mi rasli.

„Pored te uloge obrazovanja svako obrazovanje i škole su korisne, ali Škola Kur'ana je nešto najčasnije jer je Kur'an nešto najčasnije . Vjerujte sa ovom i posle ove škole ovo mjesto će postati mnogo berićetnije“ poručio je muftija Zukorlić.

Muftija je mubareklisao svima i pozvao ih da svoje imetke i snagu umetnu u ovu Školu Kur'ana jer će za nju dobiti nagradu na ahiretu.

Enver ef Gicić proučio je dovu na kraju skupa, a imam Kemal ef. Jusufović je uljepšao skup učenjem Kur'ana.

SANA – Amela Salkovic