Zahvalnica Crvenog krsta Mešihatu IZ-e u Srbiji

Image

Poplave koje su pogodile Srbiju maja 2014. godine sa sobom su donijele ogromne štete, ali i ujedinile mnoge ljude. Tih kobnih dana graðani Srbije, udruženi, donirali su novac i različite artikle na distributivnim punktovima, a i u organizaciji Crvenog krsta. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji u danima poplava neumorno je sa svojim volonterima prikupljao pomoć.

Tim povodom, 26.12.2014. god. održana je svečanost u prostorijama Crvenog krsta u Beogradu, gdje su zahvalnice uručene svim donatorima, a meðu njima i predstavnicima Mešihata IZ-e u Srbiji i CHR Hajrat. Zahvalnicu u svojstvu izaslanika predsjednika Mešihata primili su Asmir-ef. Crnovršanin – glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar i Mirsad-ef. Bećirović – direktor CHR Hajrat.

Ivana Marisavljević Daši, sekretar Crvenog krsta Beograd, zahvalila se Mešihatu na pomoći i podršci koja im u danima nevolja nesebično pružena.

Na ovoj svečanosti prikazan je film kojeg je Crveni krst pripremio kao osvrt na nemile dogaðaje. Podsjećamo, Crveni krst je u periodu od 23. maja do 11. decembra 2014. podijelio, kroz mrežu organizacija, prihvatnim centrima iz donacija 3.675 tona hrane, higijenskih sredstava i drugih artikala.

SANA –Nermina Rebronja /em>