Mr. Omerović održao hutbu u novootvorenom beogradskom džematu

Image

Dana 03.01.2015 god rukovodilac Mearifske službe Mešihata mr. Enver-ef. Omerović je boravio u posjeti novoosnovanom džematu u Beogradu, i tom prilikom održao hutbu na arapskom jeziku, imajući u vidu da se radi o Arapima koji studiraju u Beogradu.

Džemat je osnovan 26.06.2014. godine i kao takav je registriran u Muftijstvu beogradsko-novosadskom. Raspolaže prostorijama od 250 m2 u centru Beograda, koje je ovaj džemat iznajmio za potrebe mesdžidskog prostora. Nakon adaptiranja spomenute prostorije u mjesecu Ramazanu, odmah se je počelo sa redovitim obavljanjem namaza.

Pored stalnih prijetnji i pokušaja ometanja rada ovog džemata od strane porodice Jusufspahić i pripadnika paravjerske tvorevine, ovi ljudi su prepoznali istinu i svaki pokušaj pravljenja nereda ili sprečavanja u obavljanju vjerskih obreda ih je učinio jačim i brojnijim, tako da ovaj mesdžid već postaje tijesan za sve one koji u njemu žele obavljati namaze.

Džemat čine studenti iz arapskih zemalja, diplomatski predstavnici arapskih zemalja kao i džematlije sa naših prostora.

Nisu mogli a da ne zahvale Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na brizi, podršci i razumijevanju za potrebama ovog džemata, te izrazili želju da ih velikodostojnici Mešihata češće posjećuju, kojima su, kako kažu, vrata ovog džemata uvijek otvorena.

Informativna služba