Mešihat usvojio Nacrt amandmana za promjenu Ustava Islamske zajednice u Srbiji

Na sjednici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, održanoj 25.03.2015. god. u Novom Pazaru, Mešihat je razmatrao i usvojio izvještaje o radu ustanova i udruženja Islamske zajednice u Srbiji. Članovi Mešihata jednoglasno su konstatovali da su ustanove i udruženja u prethodnoj godini uspješno vršile svoju ulogu te da u narednom periodu treba staviti akcenat na unapređenje stručnog i odgojnog kvaliteta.

Na sjednici je konstatovano da su Dječje ustanove „Reuda i Vildan“, Škola Kur'ana Časnog i Centar za humanitarni rad „Hajrat“ brend ove Islamske zajednice i predstavljaju model progresa vjersko-prosvjetnog, odgojnog i humanitarnog rada.

Mešihat je jednoglasno usvojio Nacrt amandmana za promjenu Ustava Islamske zajednice u Srbiji čime su ostvarene pretpostavke za usvajanje na predstojećem zasjedanju Sabora Islamske zajednice.

Jednoglasnom odlukom Mešihat je imenovao Admira ef. Doljanca na mjesto direktora Vakufske direkcije.

Po ukazanoj potrebi, Mešihat je raspisao konkurs za dekana Fakulteta za islamske studije, konkurs za direktora Medrese „Gazi Isa-beg“, konkurs za glavnog imama Medžlisa IZ-e Novi Pazar i konkurs za glavnog imama Medžlisa IZ-e Tutin.

Informativna služba